NBF tulee, oletko valmis?

Nordic Business Forum -tapahtuma tuntuu kasvavan vauhdilla sekä kooltaan, että myös vaikuttavuudeltaan. On erityisen huima saavutus järjestävältä organisaatiolta saada puhujiksi ja innoittajiksi niinkin kansainvälisesti tunnettu ja aihealueillaan arvostettu puhujakaarti, kuin mitä lokakuun alussa Messukeskuksessa taas pääsemme kuulemaan.

Tämän vuoden tapahtuman teemat ovat ”Responsibility, Purpose and Leadership”. Kaikki tärkeitä teemoja nykyajan johtajalle joka ymmärtää roolinsa tuomat erilaiset vastuut, ja jonka liikkelle laittava voima on jokin suurempi tarkoitus joka antaa energiaa puskea eteenpäin. Slogani koko tapahtumalle on

Building leaders who change the world.

Siinäpä haastetta kerrakseen. On sanottu, että ”moni haluaa jäädä mieliin muuttajana, harvempi aidosti muuttaa”. Muutos liittyy oleellisesti kehitykseen ja on siten myönteistä – ainakin jos kehitystä johdetaan taidokkaasti, ja organisaatiossa on ihmisiä, joille eteenpäinmeno on innoittavaa ja energian lähde. Omaa Tamron henkilökuntaamme kuvatessani käytänkin usein termiä ”pysyvyysvastarinta” vastakohtana muutosvastarinnalle. On nimittäin ilo, kun laaja joukko taitavia ihmisiä organisaation kaikilla tasoilla haluaa aktiivisesti viedä toimialaa ja omaa työtään eteenpäin, ja sehän on enemmän tai vähemmän jatkuvaa ja positiivista muutosta.

Otin viime vuonna mukaani Nordic Business Forumiin muutamia kollegoitani Tamron johtoryhmästä.  Kokemuksemme oli hyvä – koimme saavamme sekä ideoita että innoitusta. Joitain oivalluksia onnistuttiin myös hyödyntämään. Tänä vuonna päätimme osallistumme peräti kymmenen hengen voimin. Johtoportaan lisäksi halusimme antaa osallistumismahdollisuuden myös laajemmalle joukolle avainhenkilöitämme, ja niinpä lokakuussa auditorioomme tulee kokoontumaan reipas joukko tamrolaisia osallistumaan tapahtumaan videolinkin välityksellä. Etukäteen on jo pohdittu, miten tulemme kokoamaan parhaat oivallukset ja näkökulmat talteen, ja jälkipalavereissa tulemme varmistamaan, että saatu innoitus ja ideat saadaan vaikuttamaan arjen työssä. Omalla tavallaan tämä on myös polttoainetankkausta ”Tarmolla ja sydämellä” -teemaamme, jolla kuvaamme työnteon kulttuuriamme.

Miksi tällainen satsaus? Siksi, että haluamme yhdessä kehittyä ja kasvaa; niin organisaationa kuin ihmisinä. Tilaisuudet teemat ovat myös varsin osuvia roolillemme toimialan yhdistäjänä. Vastuullisuus (responsibility) on äärimmäisen tärkeä arvo, puhuttiinpa sitten työnantajan vastuusta, ympäristövastuusta tai meidän jokaisen tamrolaisen vastuusta tehdä parhaamme suomalaisten terveyden hyväksi. Yhtälailla työssämme ja valinnoissamme näkyvä työn ja elämän tärkeiden asioiden kuten terveyden merkitys (purpose) on se tekijä, jonka moni uusi tamroon tullut on kertonut keskeiseksi syyksi hakeutua juuri Tamroon töihin. Jokaisen työ edesauttaa suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia, ja toisinaan peräti pelastaa ihmishenkiä. Ja kolmanneksi, uskomme, että kaikki rooleissamme voimme osoittaa johtajuutta (Leadership) ; olla kukin työssämme innostavia esimerkkejä ja kehittyä yksilöinä ja yrityksenä jatkuvasti.

Morjenstetaan NBF:ssä jos olet mukana!  Sen jälkeen seuraava ”must” tilaisuus onkin SLUSH, jonka kaikkivoipaista start-up -henkeä on hyvä jokaisen konkarijohtajan syytä mennä haistelemaan.

Ps. Tämä kirjoitus ei ole sponsoroitu tai millään tavoin liity NBF:n markkinointiin.

Pps. Nordic Business Forum: October 2 – 3, 2017 – Helsinki Expo and Convention Center, Finland,    https://www.nbforum.com/nbf2017/

%d bloggaajaa tykkää tästä: