Terveysala katsoo tulevaan ja palkitsee

Pian se on taas käsillä: terveysalan päättäjiä ja vaikuttajia laajimmin kokoava tapahtuma Suomessa. Health Awards & Foresight Forum. Jo kolmatta kertaa.

Mistä on kyse?

Tehdäänpä pieni aikahyppy noin kolme vuotta taaksepäin. Haaveenani oli ollut jo pitkään järjestää terveysalan toimijoille ja yhteiskunnallisille päättäjille yhteinen foorumi, joka poikkeaisi tavanomaisista seminaarikokoontumisista. Piti myös löytää malli, jossa oikeasti keskitytään oleellisiin suomalaisten terveyttä koskeviin kysymyksiin, keskustellaan niistä tulevaisuusorientoituneesti [koska vain tulevaisuuteen voimme vaikuttaa], ja toteutetaan koko juttu siten, että se synnyttää uusia arvoa tuottavia yhteyksiä terveysalan päättäjien kesken.

Noihin aikoihin alkuvuoteen 2015 osui myös Tamron 120v-juhla, jota päätimme käyttää koealustana. Innostunut tiimimme teki ihmeitä. Tuolloin seminaarityyliin järjestetyn juhlan teema koski terveysalan tulevaisuutta ja tavoite oli auttaa päättäjien verkottumisessa. Iloksemme se onnistui niin hyvin, että saimme spontaaneja kannustuksia muodostaa tästä vuosittainen tapahtuma. Näin myös teimme.

Syntyi Health Awards & Foresight Forum, jolla nimellä ensimmäinen tapahtuma oli alkuvuodesta 2016. Jo tuolloin kutsuun vastasi myönteisesti päättäjiä hyvin eri sektoreilta ja eri organisaatioista. Kerroin tuolloin taustaa ja tuntoja videolla.

Terveysalan päättäjien verkostoitumiseen ”must be there”

Tulevassa tammikuussa tapahtuma pyörähtää käyntiin jo kolmannen kerran. Kuten kutsutekstissä mainitaan, se kokoaa yhteen terveysalan vaikuttajat, päättäjät, saavutukset, innovaattorit ja nousevat tähdet.

Mukana on jo yli 200 merkittävää vaikuttajaa yli sadasta eri organisaatiosta, joilla kaikilla on kytkentä terveysalaan. Mukana on yritysjohtajia, kansanedustajia, viranomaisia, median edustajia, tutkijoita, lääkäreitä, potilasjärjestöjä, terveysalan mielipidevaikuttajia, jne.

Oleellista onkin, että suomalaisten terveyteen vaikuttavat organisaatiot ja vaikuttajat, jotka arjessa toimivat hyvin erillään, pääsevät nyt verkostoitumaan aivan uudella tavalla. Tapahtuman ”Foresight Forum” keskittyy nimensä mukaisesti konkreettisiin terveysteemoihin tulevaisuusorientoituneesti ja alan huippupuhujien inspiroimana.

Jo kaksi edellistä tapahtumaa ja saatu kannustava palaute on osoittanut, että foorumi on ollut varsin onnistunut; se on merkittävällä tavalla auttanut terveysalan eri päättäjiä löytämään toisensa ja muodostamaan uudenlaista yhteistyötä.

Vuoden Terveysinnovaatio ja Terveysteko saa palkinnon

Tapahtuman nimen toinen osa ”Health Awards” viittaa kilpailuun ja palkintogaalaan, jossa palkitaan suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia edistävä Vuoden Terveysteko sekä Vuoden Terveysinnovaatio.

Palkinnot ovat merkittäviä; kumpikin 5.000 euroa. Saatujen ehdotusten pohjalta finalistit ja voittajat valitsee arvovaltainen terveysalan vaikuttajista koostuva tuomaristo.

Kaikki finalistit saavat myös runsaasti julkisuutta, sillä molempien sarjojen kolmesta parhaasta ehdokkaasta tehdään näyttävät videot. Voit katsoa aiempien vuosien finalistivideoita täältä.

Kuka tahansa voi ehdottaa näihin kilpailusarjoihin ehdokkaita (myös itseään saa ehdottaa).

Kilpailuun otetaan ehdotuksia 12.11.2017 saakka, ja kilpailuhakemuksen voi jättää verkossa www.healthawards.fi. Ehdota sinäkin rohkeasti!
Ehdotusten jättäjien kesken arvotaan myös palkintoja, kuten pääsy tulevaan tammikuun kutsuvierastapahtumaan.

Yhteistyössä on voimaa

Tamron kumppaneina tapahtuman toteutuksessa ja kilpailuehdokkaita tuomaristossa arvioimassa on laaja joukko näkemyksellisiä terveysalan ammattilaisia. Tuomaristossa ovat mukana Health Capital Helsinki, HealthSPA, Lääketeollisuus ry, Sitra, Suomen Apteekkariliitto ja Suomen Lääkäriliitto. Tapahtuman juontajina toimivat lääkäri Pippa Laukka sekä Tamron myyntijohtaja Jari Laaksonen.

Terveysala on kansainvälisestikin tunnustettu suomalaisen osaamisen erityisalue: nopeasti kasvava ja merkittävä toimiala myös viennin kannalta, ja siten yksi tulevaisuuden merkittävimmistä kilpailutekijöistä Suomelle.

Health Awards & Foresight Forum -tapahtuman avulla korostamme alan yhteistyön voimaa sekä innovaatioiden merkitystä alan kehittymiseksi. Haluamme myös palkita ja kannustaa rohkeita toimijoita, jotka ovat jo saavuttaneet vaikuttavia tuloksia, tai voivat olla tulevia menestystarinoita. Ja samalla kytkeä yhteen ne suomalaiset päättäjät, joiden käsissä on valta päättää tavallisen suomalaisen terveyden ja hyvinvoinnin kehittämisestä.

Seuraa tapahtumaa!

Tuleva tammikuinen tapahtuma tullaan lähettämään myös netissä striimattuna videona. Linkki ja tarkempia tietoja julkaistaan lähempänä tapahtumaa.
Seuraa jo nyt Twitterissä @HealthAwardsFI ja nettisivuilla https://healthawards.fi/. Tapahtuman hashtag on #HealthAwardsFi

Lisäys 7.12.2017: Vuoden Terveysteko ja Vuoden Terveysinnovaatio -finalistit julkistettiin tänään. Löydät kaikki kuusi upeaa finalistia täältä.

Stay tuned!

%d bloggaajaa tykkää tästä: